<




Кулінарія, випічка

(пісна та непісна), вівсяний та хлібний квас на замовлення

телефон для замовлення: +380637714111 Олена






Господь сказав: Дивіться, не зневажайте жодного з цих малих» (Мт.18,10;)

наша програма з опіки сиріт та хворих дітей.

Дорогі брати та сестри!

 

Всі ми знаємо, що темп сьогоднішнього життя надзвичайно швидкий, і сучасна людина поглинута величезним вир глобальних проблем, щоденних турбот і миттєвої суєти. Щоб не заблукати в різноманітті світу і не втратити себе, кожному з нас необхідні моральні орієнтири, острівці душевного спокою і тиші. Храми Божі, а особливо монастирі, завжди були тими центрами та оазами духовності, в яких людина згадувала і замислювалася про своє призначення.

 

1998 року   відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, яке очолив Блаженніший Володимир, митрополит Київський та всієї України. На засіданні ієрархи ухвалили благословити відкриття нової обителі на честь Іверської ікони Божої Матері в Одесі.

 

Копія чудотворної ікони  Іверської Божої Матері  « Воротарниця » – великої святині та хранительки Афона була привезена зі Святої гори Афон, яка досі знаходиться у каплиці обителі. Монастир молодий, але в такий недовгий термін виконав багато років, ставши островом порятунку для тисяч наших співвітчизників, бо Господь Спаситель і Бог наш Ісус Христос промовив визначення про найближчих учнів і послідовників Своїх : ”Ви – світло світу… Ви – сіль землі  .  Здавна православні монастирі на Русі являли світло моральності та сіль мудрості, об’єднуючи та зміцнюючи слов’янський народ. Молитва за всіх наших чад, їхнє духовне окормлення, сповідь і підтримка – це праця ченців, мета та плоди якої сягають у висоту небес.

 

У монастирі споруджуються храми на честь великих святих подвижників  Серафима Саровського  та  Ігнатія Брянчанінова . Будується традиційна монастирська інфраструктура: готель для паломників, чернечий корпус з храмом, гараж, швейні та золотошвейні майстерні, вугільний та свічковий цехи, просфорня, пекарня, квасоварня, реставраційна та художня майстерні, дитяча недільна школа для 80 учнів.

 

Поважаючи Ваш час, ми обмежуємося небагатослівним зверненням, адже слова та піднесені смисли є лише спонуканням до благих справ. Добра людина робить добро тому, що бажає цього. Добре прояв його єства. Втіхою йому служать слова Христа, що  ”… якою мірою міряєте, такою буде відміряна вам …”.  Жертвуючий на Храм дає Богу в борг.

 

Відповімо вдячною молитвою про Ваших рідних та близьких за милостивий намір надати нам допомогу – внести посильний внесок у відродження історичної, культурної та духовної святині нашої Вітчизни.

 

Нехай благословить Господь Вас і Вашу працю, а Пресвята Богородиця покриє Своєю любов’ю, благодаттю та благоденством.

 

 

З глибокою повагою,

 

намісник Свято-Іверського монастиря

 

єпископ Южненський Діодор  із братією.

Календар





Архивы



Календар подій

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930