<




Кулінарія, випічка

(пісна та непісна), вівсяний та хлібний квас на замовлення

телефон для замовлення: +380637714111 Олена






Господь сказав: Дивіться, не зневажайте жодного з цих малих» (Мт.18,10;)

наша програма з опіки сиріт та хворих дітей.

IMG_0623

Історія чоловічого хору Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря починається з 2004 року, а саме з приходом нового намісника монастиря (на той час архімандрита) Діодора (Васильчука) – нині Преосвященнішого єпископа Южненського, вікарія Одеської єпархії. На момент призначення хор складався з двох осіб: отець Діодор та ще один співак. Поступово, з освоєнням нового місця, колектив почав розширюватися, рости та розвиватися. До травня 2014 року головним регентом хору був випускник Одеської національної музичної академії ім. А.В. Нежданової Михайло Сулима, який керував колективом протягом 10 років. Нині хор очолює випускник Київської національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Дмитро Болдін, який продовжує традиції колективу.

На сьогоднішній день до складу хору входять як професійні музиканти різних спеціальностей, так і любителі різних професій (лікарі, будівельники, художники), які володіють хорошими голосами, хоч іноді і не зовсім музичними спеціальностями. Так, наприклад, баритон Роман Огородник є чудовим фахівцем із укладання мозаїки. Видатний музикант Ігор Пахомов володіє всіма будівельними спеціальностями, але особливо столярною справою. Серед професійних музикантів – співаків нашого колективу, у хорі співають викладач Одеської музичної академії Сергій Брикайло та Юрій Пільчен – диригент, із чималим досвідом хормейстерської роботи. Його брат Олег (який нині проживає в Німеччині, але раніше довгий час був співаком нашого хору), крім того, що має абсолютний слух, досконало володіє духовими інструментами, скрипкою, фортепіано, також робить унікальні перекладання та обробки для чоловічого хору, чим свого часу значно поповнив репертуар колективу. Окрім нього безпосереднє відношення до репертуарного багатства кліросу має і виконувач обов’язків доцента Одеської музичної академії Галина Шпак – керівник студентського хору Академії, яка також раніше брала участь у богослужбовій та концертній діяльності нашого колективу. Значну частину колективу складають і випускники Одеської Духовної Семінарії. Однак усіх хористів поєднує любов до Бога і Богослужбового співу. Окрім нього безпосереднє відношення до репертуарного багатства кліросу має і виконувач обов’язків доцента Одеської музичної академії Галина Шпак – керівник студентського хору Академії, яка також раніше брала участь у богослужбовій та концертній діяльності нашого колективу. Значну частину колективу складають і випускники Одеської Духовної Семінарії. Однак усіх хористів поєднує любов до Бога і Богослужбового співу. Окрім нього безпосереднє відношення до репертуарного багатства кліросу має і виконувач обов’язків доцента Одеської музичної академії Галина Шпак – керівник студентського хору Академії, яка також раніше брала участь у богослужбовій та концертній діяльності нашого колективу. Значну частину колективу складають і випускники Одеської Духовної Семінарії. Однак усіх хористів поєднує любов до Бога і Богослужбового співу.

Головним завданням для кліросу є участь у щоденних богослужіннях, в яких використовується виключно наспів Києво-Печерської лаври, що створює особливу атмосферу під час служби і є своєрідною «візитною карткою» серед хорів Одеси та Південного регіону країни. Також хор постійно бере участь у світському житті міста та області, веде активну концертну діяльність – неодноразово виконував сольні програми на сценах Одеської обласної філармонії, Одеського Національного академічного театру опери та балету, Одеського літературного музею та ін. Колектив знають далеко за межами України. З великим успіхом відбувалися концерти у Греції, Ізраїлі, Угорщині, Канаді, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах світу. Під час паломницької поїздки Росією, в Дівєєво, хор співав акафіст перед мощами преподобного Серафима, після цього виконав невеликий концерт перед сестрами обителі. У Греції хор своїм співом допомагав паломницькій групі молитися перед святинями та мощами угодників Божих. У травні 2007 року хор в Єрусалимі співав святкову службу в Троїцькому соборі Російської Духовної місії при служінні блаженнішого Феофіла — Патріарха Святого Града Єрусалима і всієї Палестини, грецьких і арабських архієреїв і Начальника Російської Духовної місії , вікарій Святішого Патріарха Московського та всієї Русі). Єпископ Клівлендський Петро (Лук’янов) навіть запросив хор взяти участь у спільних службах. Крім того, колектив неодноразово запрошувався на обласне радіо та телебачення. У 2013 році хор Одеського Свято-Іверського монастиря записав CD-диск, куди увійшли духовні піснеспіви та найкращі пісні народного репертуару.

У репертуарі хору твори найрізноманітніших напрямків. Від духовної класики, творів сучасників – до найкращих зразків народно-хорової традиції (обробки українських та російських народних пісень).

У січні 2015 року хор став лауреатом 1-ї премії XXII Всеукраїнського фестивалю духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва» у номінації «Кращі церковно-парафіяльні колективи», при цьому керівник Дмитро Болдін, а також соліст хору Михайло Газін були нагороджені дипломами номінаціях «Найкращий регент» та «Найкращий соліст фестивалю».

Хор відрізняється виразністю, чуттєвою проникливістю та широкою гамою найрізноманітніших музичних відтінків. Гнучкість та особливе звукове наповнення, а також глибока енергетична подача з незмінною оригінальністю інтерпретаційної та виконавської техніки – відмінна риса колективу. При цьому головним акцентом у його житті є принципове розмежування між творчою концертно-сценічною діяльністю, як галуззю суто музичного мистецтва, та основним завданням клиросного служіння – богослужбовим співом. 

Дипломи та грамоти

 

 

НАШІ НАГОРОДЖЕННЯ на XXII Всеукраїнському фестивалі «Від Різдва до Різдва». м. Дніпропетровськ

[свернуть]

Д.Бортнянський - концерт №6 (Різдвяний) Слава у вищих Богу ХОР св-ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО М-РЯ

[свернуть]

З нами Бог муз. П.Чеснокова, соліст М.Газін. - чоловік. арх. ХОР св.-ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРА

[свернуть]

Різдвяна коліскова муз. А.Тарасенко. - чоловік. арх. ХОР св.-ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРЯ. 23.01.2015

[свернуть]

Радість Бог нам посилає гарм. К.Стеценко, моя зр. - чоловік. ХОР св.-ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОН-РЯ.

[свернуть]

»Українська

Вечір на рейді. Соліст нар. артист України А.Капустін з чоловічим хором Св.-Іверського монастиря
[свернуть]

[свернуть]

Не для мене прийде весна. Соліст нар. артист України А.Капустін, ХОР Св.ІВЕРСЬКОГО МОНАСТИРЯ

[свернуть]

»СОЛОМІН

Святий Боже знам. р-ву, гарм. Д.Болгарського в обр. М.Кучмета. ХОР Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО М-РЯ
[свернуть]

[свернуть]

ПІСНЯ ПРО ОДЕСУ Дунаєвський. Концерт чоловік. арх. ХОРА КЛІРОСУ Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРЯ

[свернуть]

»Кедров-син

[spoiler title=»АХ, ТИ СТЕП ШИРОКИЙ Концерт чол. арх.

[свернуть]

р-в КПЛ догматик 6-го голосу ХТО ТЕБЕ НЕ ЗБЛАЖИТЬ Концерт чоловік. ХОРА Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРА

[свернуть]

Г.Пфейль рус. версія СТАВОК ЗАСНУВ Концерт чоловік. арх. ХОРА КЛІРОСУ Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРЯ

[свернуть]

»епілог

КАЛИНКА Концерт чоловік. арх. ХОРА КЛІРОСУ Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО ЧОЛОВІЧОГО МОНАСТИРЯ
[свернуть]

[свернуть]

»Ой,

[spoiler title=»Турчанінов БАГАТО ЛІТО Концерт чоловік. арх.

[свернуть]

»Леонтович

Гречанінов ВИКЛИКТЕ ГОСПОДІВІ Концерт муж.арх. ХОРА КЛІРОСУ Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО МОНАСТИРЯ
[свернуть]

[свернуть]

»КАНТ

[spoiler title=»ОЙ, ЧИЙ ТО КІНЬ КОШТУЄ Концерт чоловік. арх.

[свернуть]

»Рахманінов

СУСІДКА Концерт чоловік. арх. ХОРА КЛІРОСУ Св.ІВЕРСЬКОГО ОДЕСЬКОГО ЧОЛОВІЧОГО МОНАСТИРЯ
[свернуть]

[свернуть]

Pages: 1 2

Календар





Архивы



Календар подій

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031